AKTUELLT


- Senaste nytt om mig, mina böcker och andra roliga projekt!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 4 i säsong 2 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om Bokprovningen 2022! Våra gäster är Kajsa Bäckius från Svenska barnboks-institutet, samt förläggarna Hilma Olsson, Sara Ruder och Ulrika Caperius. Lyssna där poddar finns!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 3 i säsong 2 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om att skriva fantasy, och att omvandla det vardagliga och välbekanta till något magiskt. Vår gäst är Helen Ekeroth. Lyssna där poddar finns!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 2 i säsong 2 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om supersuccén Handbok för superhjältar och hur det är som författare att nå till den nivå man alltid drömt om att få vara på. Vår gäst är Elias Våhlund. Lyssna där poddar finns!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 1 i säsong 2 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om hur man får ihop livet och skrivandet, och när tiden inte riktigt räcker till. Vår gäst är Christin Ljungqvist. Lyssna där poddar finns!

det blir en ny säsong av

babbel-podden!


Säsong 2 kommer våren 2022.


Tack vare bidrag från Kulturrådet och Region Skåne kommer vi tillbaka till våren 2022. Håll utkik!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 7 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om succéer och hur man som författare skriver vidare efter att ha skrivit en bok som blivit väldigt populär. Vår gäst är Sara Bergmark Elfgren. Lyssna där poddar finns!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 6 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om ljudböcker och hur ljudböckernas framgångar påverkar bokbranschen och barn och ungas läsning. Vår gäst är Annika Meijer. Lyssna där poddar finns!

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 5 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om egenutgivning och indieförlag inom barn- och ungdomsboks-branschen. Våra gäster är Anna Jakobsson Lund och Moa Wall Kubilius. Lyssna där poddar finns!

helsingborgs bibliotek tipsar om dörren


Helsingborgs bibliotek tipsar om Dörren på sin Youtube-kanal och ger den fint betyg!


Recensenten säger bland annat:


Det här är en bok om svåra situationer i vårt liv och tron på att något bättre kan hända, på att man inte ska ge upp hoppet. Den är väldigt fint, samtidigt som den skildrar en fin vänskap mellan Ruth och Leo. Och man är inte säker på hur det ska sluta förrän man läser sista sidan, så är det faktiskt. Man kan gissa och man kan gissa, men ja, nej, man blir förvånad ändå. Jättebra och intressant bok, väldigt annorlunda än vad man brukar läsa för den här åldern. Så jag kan varmt rekommendera den här.

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 4 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om läsfrämjande och hur vi får barn och ungdomar att läsa mer. Vår gäst är Johan Anderblad. Lyssna där poddar finns!

höstlovsbesök i eslövs kommun


Under läslovet besöker jag fyra bibliotek i Eslövs kommun.


Vill du träffa mig, höra mer om mina böcker och lära dig mer om skrivande? Då kan du komma till något av de fyra bibliotek som jag kommer att besöka under läslovet. Jag kommer att hålla författarbesök och skrivworkshop för barn i åldern 8-12 år. Här är schemat för veckan:


Måndagen den 1 november kl. 10.00-12.00: Stehags bibliotek

Tisdagen den 2 november kl. 10.00-12.00: Harlösa bibliotek

Torsdagen den 4 november kl. 10.00-12.00: Marieholms bibliotek

Fredagen den 5 november kl. 10.00-12.00: Löberöds bibliotek

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 3 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om skillnaden mellan att skriva för barn och att skriva för vuxna, och våra gäster är Mattias Edvardsson och Malin Stehn. Lyssna där poddar finns!

"hon öppnar dörren till en annan värld

för barn"


Sydsvenskan uppmärksammar mig och Dörren med en fin helsidesintervju!


Lokaltidningen har intervjuat mig om Dörren och mitt tidigare jobb på Ronald McDonald Hus. I artikeln berättar jag om inspirationen till Dörren. Artikeln är skriven av Cecilia Lindberg. 

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 2 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om sex, represenationen och identitet och vår gäst är Anna Ahlund. Lyssna där poddar finns!

"hon öppnar dörren till en annan värld"


Intervju med mig om Dörren i Lokaltidningen Mittskåne.


Lokaltidningen har intervjuat mig om Dörren och mitt tidigare jobb på Ronald McDonald Hus. I artikeln berättar jag om inspirationen till Dörren. Artikeln är skriven av Cecilia Lindberg. 

nytt avsnitt av babbel-podden!


Avsnitt 1 finns ute nu. 


Avsnittet handlar om bilderboksskapande och vår gäst är Ulrika Kestere. Lyssna där poddar finns!

jag gästar barncancerfondens blogg


Som medarbetare på Barncancerfonden fick jag skriva ett blogginlägg om Dörren.


I inlägget berättar jag om min roll på Barncancerfonden, samt om inspirationen till boken och hur jag balanserar mina två väldigt olika jobb. Ett kort utdrag ur inlägget: 


Jag har skrivit berättelser sedan jag var liten och debuterade som författare när jag var nitton år. Författarskapet har löpt som en av två tydliga röda trådar genom mitt liv och jag har skrivit för både ungdomar och vuxna, alltid i fantastik-genren. Jag tycker om andra världar, magi och när verkligheten kanske inte är vad vi tror att den är. Allt är möjligt i en berättelse. 


Den andra röda tråden i mitt liv har handlat om att hjälpa människor. Det är därför jag jobbar här och gör mitt yttersta för att förbättra livet för våra medlemmar och deras familjer. 


Mina två trådar möts sällan, men nu har de gjort det. Jag har skrivit en ny bok, Dörren, och har för ovanlighetens skull hämtat min inspiration från verkligheten. 

rmh barnfond tipsar om dörren


Ronald McDonald Barnfond beskriver Dörren som "en spännande och gripande bok som också uppmärksammar svårt sjuka barn och deras föräldrar".


Lisa Palm Danielsson är generalsekreterare för Ronald McDonald Barnfond och hon tipsar om Dörren: "Den spännande handling och magi som finns i Dörren fångade mig tidigt i boken och jag sträckläste den för att få reda på vad som skulle hända. Boken förmedlar hopp vilket också är oerhört viktigt för oss som jobbar med sjuka barn genom Ronald McDonald Barnfond. Vi är väldigt glada över att Bokförlaget Opal vill uppmärksamma vårt arbete genom sitt bidrag till vår verksamhet. Jag hoppas och tror att Dörren kan vara en fin tröst för drabbade barn och deras familjer."

dörren är här!


Min nya bok Dörren släpps idag, tisdagen den 20 juli.


En dag står den bara där. Dörren. Det var nog ingen som lade märke till den först. Det var ju trots allt bara en dörr. Men när en flicka mystiskt försvinner igenom den och inte kommer tillbaka väcker dörren stort intresse. Ingen annan verkar kunna öppna den! Tio-åriga Ruth följer forskarnas vilda teorier. Är dörren en portal till magiska världar? Kan den vara utomjordisk och övernaturlig? Ruths storasyster är allvarligt sjuk och Ruth och hennes mamma får bo i ett hus för familjer med sjuka barn för att ha nära till sjukhuset. Ruth vill rädda sin syster till varje pris och tillsammans med den nyfunna vännen Leo bestämmer de sig för att försöka öppna dörren och hämta magin som flödar där bakom.  


Dörren är en berättelse om vänskap, familj och viljan att göra allt för den du älskar. Det är en varm berättelse som väcker känslor, och hopp om framtiden.