dörren

En dag står den bara där. Dörren. Det var nog ingen som lade märke till den först. Det var ju trots allt bara en dörr. Men när en flicka mystiskt försvinner igenom den och inte kommer tillbaka väcker dörren stort intresse. Ingen annan verkar kunna öppna den! Tioåriga Ruth följer forskarnas vilda teorier. Är dörren en portal till magiska världar? Kan den vara utomjordisk och övernaturlig?


Ruths storasyster är allvarligt sjuk och Ruth och hennes mamma får bo i ett hus för familjer med sjuka barn för att ha nära till sjukhuset. Ruth vill rädda sin syster till varje pris och tillsammans med den nyfunna vännen Leo bestämmer de sig för att försöka öppna dörren och hämta magin som flödar där bakom.  


Dörren är en berättelse om vänskap, familj och viljan att göra allt för den du älskar. Det är en varm berättelse som väcker känslor, och hopp om framtiden.


Den kom ut på Bokförlaget Opal i juli 2021. Ljudboken släpptes på Storytel i oktober 2021 och är inläst av skådespelaren Marie Robertson. 

“Författaren Emma Andersson lyckas förmedla hopp, trots att verkligheten inte alltid är ljus och det är faktiskt det allra viktigaste."


Dag Hedberg,

BTJ-häfte 16, 2021

“Den spännande handling och magi som finns i Dörren fångade mig tidigt i boken och jag sträckläste den för att få reda på vad som skulle hända. Boken förmedlar hopp vilket också är oerhört viktigt för oss som jobbar med sjuka barn genom Ronald McDonald Barnfond."


Lisa Palm Danielsson, generalsekreterare på

Ronald McDonald Barnfond

“En fantasifull och underbar berättelse om döden som aldrig blir mörk trots att den är sorglig!"


Charlotte Cederlund, författare