Emma Andersson Books AB
Dörren

Dörren


En dag står den bara där. Dörren. Det var nog ingen som lade märke till den först. Det var ju trots allt bara en dörr. Men när en flicka mystiskt försvinner igenom den och inte kommer tillbaka väcker dörren stort intresse. Ingen annan verkar kunna öppna den! Tioåriga Ruth följer forskarnas vilda teorier. Är dörren en portal till magiska världar? Kan den vara utomjordisk och övernaturlig?


Ruths storasyster är allvarligt sjuk och Ruth och hennes mamma får bo i ett hus för familjer med sjuka barn för att ha nära till sjukhuset. Ruth vill rädda sin syster till varje pris och tillsammans med den nyfunna vännen Leo bestämmer de sig för att försöka öppna dörren och hämta magin som flödar där bakom.


Dörren är en berättelse om vänskap, familj och viljan att göra allt för den du älskar. Det är en varm berättelse som väcker känslor, och hopp om framtiden.


Boken kom ut på Bokförlaget Opal i juli 2021. Ljudboken släpptes på alla ljudboksstjänster i oktober 2021 och är inläst av skådespelaren Marie Robertson. 
“Så fint skriven, fick tårar i ögonen."
Recension, NextoryWow! Vilken bok det här är! Redan efter någon sida var jag fast och sen blev det bara bättre. Så smart, spännande, fin och sorglig! [...] Missa den inte!"


@teamlejonensboktips, Instagram
"Spännande, mystiskt,

magiskt och empatiskt.

Riktigt fint alltså!"Recension, Goodreads