Emma Andersson Books AB
Om

Foto: Elin Andersson

Jag heter Emma Andersson...

Jag är 34 år och bor i Malmö. Jag har älskat berättelser så länge jag kan minnas - jag bestämde mig för att bli författare som åttaåring och debuterade som tjugoåring med ungdomsromanen Där drömmar blir till. Sedan dess har jag skrivit två ungdomsböcker, en ljudbok för vuxna, två barnböcker samt bidragit till en antologi. Mina böcker finns utgivna på Bokförlaget Opal, Storytel, En bok för alla och snart även Seraf förlag.


Parallellt med mitt författarskap ska jag snart börja studera till bibliotekarie! Jag har tidigare arbetat i ideell verksamhet med svårt sjuka barn på Barncancerfonden och Ronald McDonald Hus. På min fritid är jag beroende av populärkultur, har alltid en bok med mig, lyssnar på musik och poddar dygnet runt och ser helst tv-serier i dagslånga maraton.


Just nu är jag aktuell med nyutgåvan av min debutroman, Där drömmar blir till, som kommer ut på nytt på Seraf förlag under hösten 2024. Och så har min barnbok Trådar blivit nominerad till Barnradions bokpris 2024! Det finns väldigt stort och fint.


Utöver skrivande, studier och övrig fritid så poddar jag även om barn- och ungdomsböcker i Babbel-podden, en podcast jag skapat och programleder tillsammans med min vän och bästa podd-wife Charlotte Cederlund.