Om

emma andersson

Jag heter Emma, är 31 år och bor i Malmö. Jag har älskat berättelser så länge jag kan minnas - jag bestämde mig för att bli författare som åttaåring och debuterade som tjugoåring med ungdomsromanen Där drömmar blir till. Sedan dess har jag skrivit två ungdomsböcker, en ljudbok för vuxna och en barnbok. Mina böcker finns utgivna på Bokförlaget Opal och Storytel.


Parallellt med mitt författarskap arbetar jag med föreningsutveckling på Barncancerfonden, är beroende av populärkultur, har alltid en bok med mig, lyssnar på musik och poddar dygnet runt och ser helst tv-serier i dagslånga maraton. 


Just nu är jag aktuell med barnboken Dörren, som kom ut på Bokförlaget Opal i juli 2021. Du kan köpa den i din närmaste bokhandel! Jag poddar även om barn- och ungdomsböcker i Babbel-podden.

mer om emma...

Artiklar och intervjuer


Jag har blivit intervjuad i tidningar,

på bloggar och i radio genom åren.

Här hittar du alla artiklar och intervjuer

om och med mig.

Babbel-podden


Tillsammans med min författarkollega Charlotte Cederlund poddar jag om barn- och ungdomsböcker i Babbel-podden. Här hittar du poddens hemsida.

Arkiv


Här hittar du lite spännande saker från mitt skrivande liv: artiklar, krönikor, noveller samt podden Fantastisk Podd som jag var en del av i fyra år.