Emma Andersson Books AB
Där drömmar blir till och Mardrömmar

Där drömmar blir till


Verkligt fattig är bara den som aldrig drömt...


Olivia stod sin gammelmormor Marie mycket nära. Några år efter Maries död får Olivia hennes guldhjärta, ett smycke som bär på en hemlighet. Men hur ska Olivia kunna ta reda på den? Hon dras in i en värld vävd av sanning och drömmar. Enderra - en sagolik värld, en mardrömsliv värld. Enderrras folk och Enderras prins behöver Olivias hjälp. Men vågar hon?


Där drömmar blir till är den första boken i fantasyberättelsen om sextonåriga Olivia, hennes vänner Ana och Benjamin, prinsen Johnny, den ondskefulle magikern Simon Tara och drömvärlden Enderra.


Den utkom på Bokförlaget Opal i september 2010 och kommer ut i reviderad nyutgåva sensommaren 2024 på Seraf förlag.“Älskar man fantasy, mystiska parallellvärldar och magiska egenskaper är det här en

underbar historia och en dessutom spännande debut."Skånska Dagbladet“[B]oken har en helt egen svävande drömton av längtan."

Svenska Dagbladet


“[D]et är helt klart en fantastisk debut. Jag häpnar inte bara över den spännande berättelsen utan dessutom över det detaljerade, beskrivande språket."Tonårsboken

Mardrömmar


Livet kan betraktas som en dröm och döden som uppvaknandet...


Olivia drömmer mardrömmar om Johnny och om Enderra, drömmarnas land. Hon förstår att drömmarna berättar den hemska sanningen om det som ska hända, och som bärare av hjärtat av guld känner hon ett ansvar att hjälpa landet i sin kamp mot tyrannen Simon Tara. Men är hon verkligen beredd på att offra allt för att rädda en värld i en dröm?


Mardrömmar är den andra och avslutande delen i fantasyberättelsen om Olivia och hennes vänner, medan de kämpar för att finna ett sätt att besegra den ondskefulle Simon Tara och befria drömvärlden Enderra.


Den utkom på Bokförlaget Opal i maj 2013 och kommer ut i reviderad nyutgåva sent 2024 på Seraf förlag.“Emma skriver skickligt fram en vacker, magisk och spännande värld som jag älskar att vara i. Karaktärerna växer och utvecklas för varje sida jag läser vilket resulterar i att min nyfikenhet ökar och jag kan inte sluta läsa förrän boken är slut. Den lämnar mig med en hungrig längtan efter mer..."BokmolnetDet är en fängslande saga om maktkamp och frihet, om kärlek och svek, och om det onda i de goda och det goda i de onda."

."Livet med andra ord


“Emmas sätt att skriva fängslade mig ännu en gång och jag läste ut den rätt så snabbt. Precis som jag hoppades var Mardrömmar minst lika bra som första delen. Det var så härligt att få återvända till drömmarnas värld. Historien kändes välplanerad och jag kände mig rätt sorgsen när jag läst sista meningen. Varför tog den slut så fort?!"


Gabriella P. Kjeilen, författare och förläggare