Emma Andersson Books AB
Där drömmar blir till nyutgåva / Mardrömmar nyutgåva

Där drömmar blir till


Olivias barndom var fylld med magiska drömmar tillsammans med gammelmormor Marie. Men efter hennes död har Olivia känt sig som en främling i sitt eget liv, där vuxenlivets krav gör att drömmarna känns än mer avlägsna.

När hon finner ett förtrollat guldhjärta som Marie lämnat till henne öppnas en ny värld av hemligheter. Och Johnny som kommit in i hennes liv får henne samtidigt att börja tvivla på vad som är dröm och vad som är verklighet.

Olivia dras tillbaka till barndomens sagovärld Enderra, en plats där drömmar blir till, för att hjälpa den rättmätiga arvtagaren att ta makten från en ondskefull magiker. Nu måste hon samla mod för att ta reda på sanningen om sig själv och de krafter som är skillnad mellan liv och död i drömmarnas värld.


Där drömmar blir till är ett förtrollande äventyr i en värld lika mardrömslik som den är vacker. Det är första delen av två i serien Enderra.


Boken är en reviderad nyutgåva som kommer ut på Seraf förlag i augusti 2024. Originalet utkom på Bokförlaget Opal i september 2010.

Sagt om boken när den kom 2010...


“Älskar man fantasy, mystiska parallellvärldar och magiska egenskaper är det här en

underbar historia och en dessutom spännande debut."Skånska Dagbladet“[B]oken har en helt egen svävande drömton av längtan."

Svenska Dagbladet


“[D]et är helt klart en fantastisk debut. Jag häpnar inte bara över den spännande berättelsen utan dessutom över det detaljerade, beskrivande språket."


Tonårsboken

Mardrömmar


Livet kan betraktas som en dröm och döden som uppvaknandet...


Olivia drömmer mardrömmar om Johnny och om Enderra, drömmarnas land. Hon förstår att drömmarna berättar den hemska sanningen om det som ska hända, och som bärare av hjärtat av guld känner hon ett ansvar att hjälpa landet i sin kamp mot tyrannen Simon Tara. Men är hon verkligen beredd på att offra allt för att rädda en värld i en dröm?


Mardrömmar är ett förtrollande äventyr i en värld lika mardrömslik som den är vacker. Det är andra delen av två i serien Enderra.


Boken är en reviderad nyutgåva som kommer ut på Seraf förlag under 2025. Originalet utkom på Bokförlaget Opal i maj 2013.


Sagt om boken när den kom 2013...


“Emma skriver skickligt fram en vacker, magisk och spännande värld som jag älskar att vara i. Karaktärerna växer och utvecklas för varje sida jag läser vilket resulterar i att min nyfikenhet ökar och jag kan inte sluta läsa förrän boken är slut. Den lämnar mig med en hungrig längtan efter mer..."Bokmolnet

Det är en fängslande saga om maktkamp och frihet, om kärlek och svek, och om det onda i de goda och det goda i de onda."

."


Livet med andra ord


“Emmas sätt att skriva fängslade mig ännu en gång och jag läste ut den rätt så snabbt. Precis som jag hoppades var Mardrömmar minst lika bra som första delen. Det var så härligt att få återvända till drömmarnas värld. Historien kändes välplanerad och jag kände mig rätt sorgsen när jag läst sista meningen. Varför tog den slut så fort?!"Gabriella P. Kjeilen, författare och förläggare