Emma Andersson Books AB
Trådar

Trådar


12-åriga Erik av Askå håller på att dö. Hans familj svälter och i ren desperation tillkallar hans pappa en trådhäxa. Trådhäxan har förmågan att klippa av livstrådar i utbyte mot betalning, betalning som skulle kunna rädda Eriks familj från svält. Men trådhäxan ser något ovanligt i Erik, och i stället för att klippa av den korta livstråd han har kvar, bestämmer hon sig för att förlänga den och rädda hans liv. I gengäld vill hon ha hans hjälp att utföra ett farligt uppdrag: hon vill att han ska bege sig till Världsträdets ö och stjäla energi som kan återuppliva en mördad fursteson.

Trådar är en hisnande historia där liv står på spel. Med målande beskrivningar och rötter i nordisk mytologi tar berättelsen med dig på ett ovanligt äventyr du sent kommer att glömma.


Boken kom ut på Bokförlaget Opal den 1 september 2023. Omslag av Lina Blixt.


“Ibland hittar man en bok som, ja, som. Jag tänker att det är denna jag kommer att hålla fram när ni frågar efter något att läsa nu hela hösten. Så spännande och vackert och välskrivet! Om öde och liv och drömmar, en riktig saga fast lång och rymlig och ny."


Bokskåpet


“Med inspiration tagen ur nordisk mytologi har författaren Emma Andersson skapat en fantasyberättelse som är lika delar spännande och känslostark. [...] Trådar är en äventyrsfylld – och likt omslaget antyder – stundvis läskig kapitelbok för 9-12 år. De korta kapitlen ger boken ett högt tempo trots sin ansenliga längd på närmare 350 sidor. Andersson litar, med rätta, på att läsaren kan ta sig an en både lång och ganska komplex berättelse. Helhetsbetyg: 4.”


Anna Bjurström,

BTJ-häfte nr 18, 2023


“Storyn fångade mig direkt och jag drogs med i den spännande handlingen, men jag fastnade också för trädens mystiska men livsviktiga roll för människan [...]. Boken har ett fantastiskt omslag och har illustrationer av [Lina Blixt] som verkligen fångar stämningen i boken. Läs den!"


Susanne tipsar om böcker

Extramaterial...

Boktrailer - kort version

Boktrailer - längre version