Emma Andersson Books AB
Trådar

Trådar


12-åriga Erik av Askå håller på att dö. Hans familj svälter och i ren desperation tillkallar hans pappa en trådhäxa. Trådhäxan har förmågan att klippa av livstrådar i utbyte mot betalning, betalning som skulle kunna rädda Eriks familj från svält. Men trådhäxan ser något ovanligt i Erik, och i stället för att klippa av den korta livstråd han har kvar, bestämmer hon sig för att förlänga den och rädda hans liv. I gengäld vill hon ha hans hjälp att utföra ett farligt uppdrag: hon vill att han ska bege sig till Världsträdets ö och stjäla energi som kan återuppliva en mördad fursteson.

Trådar är en hisnande historia där liv står på spel. Med målande beskrivningar och rötter i nordisk mytologi tar berättelsen med dig på ett ovanligt äventyr du sent kommer att glömma.


Boken kom ut på Bokförlaget Opal den 1 september 2023. Omslag av Lina Blixt.“Eriks liv förlängs av trådhäxan Moira, men priset är ett vansinnesuppdrag som involverar en motvillig furstedotter, en maktgalen fursteson och en bakslug Ratatosk. Rafflande fantasyäventyr som öser ymnigt ur nordisk mytologi.Mia Österlund & Maria Lassén-Seger,

Hufvudstadsbladet“Ibland hittar man en bok som, ja, som. Jag tänker att det är denna jag kommer att hålla fram när ni frågar efter något att läsa nu hela hösten. Så spännande och vackert och välskrivet! Om öde och liv och drömmar, en riktig saga fast lång och rymlig och ny."BokskåpetFantasy för mellanåldern med inspiration från det mesta i genren, men med en alldeles egen röst i berättandet. Olidligt spännande i korta, halsbrytande avsnitt där hjälte och hjältinna grälar och kämpar."
Stina Nylén, Göteborgsposten

Boktrailer - kort version

Boktrailer - längre version