Emma Andersson Books AB
Trådar

Trådar


12-åriga Erik av Askå håller på att dö. Hans familj svälter och i ren desperation tillkallar hans pappa en trådhäxa. Trådhäxan har förmågan att klippa av livstrådar i utbyte mot betalning, betalning som skulle kunna rädda Eriks familj från svält. Men trådhäxan ser något ovanligt i Erik, och i stället för att klippa av den korta livstråd han har kvar, bestämmer hon sig för att förlänga den och rädda hans liv. I gengäld vill hon ha hans hjälp att utföra ett farligt uppdrag: hon vill att han ska bege sig till Världsträdets ö och stjäla energi som kan återuppliva en mördad fursteson.

Trådar är en hisnande historia där liv står på spel. Med målande beskrivningar och rötter i nordisk mytologi tar berättelsen med dig på ett ovanligt äventyr du sent kommer att glömma.


Boken kom ut på Bokförlaget Opal den 1 september 2023 och har blivit väl omtyckt av både läsare och kritiker. Den fanns bland annat med på Göteborgspostens lista över årets bästa böcker 2023 och nominerades till Barnradions bokpris 2024. De magiska omslaget är gjort av illustratören Lina Blixt

Sagt om boken...

Boktrailer - kort version

Boktrailer - längre version