Emma Andersson Books AB
Författarbesök

Kan jag så kan du!

Jag var väldigt ung när jag debuterade och har märkt att just min ålder är någonting som ungdomar finner både inspirerande och uppmuntrande. När jag besöker skolor berättar jag om mina böcker samt om min egen väg in i skrivandet och författarskapet.

Vad pratar jag om?

Jag pratar gärna om skillnaden mellan att skriva för ljud jämfört med "traditionell bok", samt om bokbranschens framtid. Barns och vuxnas läsning är en fråga som ständigt diskuteras i det offentliga, och en trend som växer är just att man väljer att ta till sig berättelser via ljud istället för tryckt bok. Hur påverkar detta läsupplevelsen? Hur skapar man en ljudbok?

Hur gör man?

Skrivandet är ett hantverk som alla kan lära sig, och vi författare är inte de enda som använder oss av det. Jag håller gärna i skrivarverkstäder som skräddarsys efter klassens och den ansvariga pedagogens önskemål. Det är bara att använda fantasin! Mot bakgrund av mitt författarskap samt mina erfarenheter av såväl journalistiskt som akademiskt skrivande kan jag visa på skrivkonstens bredd och bidra med övningar, feedback och förslag på olika projekt att genomföra i klassen. Jag vet hur det är att ha en dröm, och hur man kan arbeta för att få den att gå i uppfyllelse. 

Sist men inte minst, glöm inte…

Ha kul! Att läsa och skriva är att öppna dörren till nya världar var gång man fattar pennan eller vänder blad. Det spelar ingen roll om du träder in i någon annans universum eller skapar ett eget. Möjligheten att nära vår fantasi övar också upp det kanske viktigaste av allt: förmågan att känna empati och kunna se på livet och dess utmaningar genom andra människors ögon.

Särskilda önskemål?

Jag har över tio års erfarenhet av att arbeta som författare. Jag har även arbetat som krönikör och skribent, samt poddat i flera år, där jag bland annat ansvarat för inspelning, klippning och publicering. 

Lärarhandledningar

Till min barnbok Dörren finns det som en lärarhandledning gjord av Bokförlaget Opal. Använd gärna den vid samtal om boken i klassrummet. Du hittar lärarhandlingen på förlagets hemsida.

Vad kostar det?

Författarbesök är momsfria. Eventuell övernattning och resa betalas av beställaren. Jag har F-skatt.


Vid återkommande uppdrag eller specialuppdrag (såsom att lära sig hur man skapar en podd), be gärna om en offert.

Vill du boka mig för ett författarbesök?

Det gör du genom Författarförmedlingen på Författarcentrum Syd.